Lucas Rive

Lucas Rive (1962 - 2019) was op zijn 27e de jongste tweesterrenchef van Nederland. In 2013 volgt hij zijn hart en opent samen met zijn vrouw Deborah en dochter Rebecca, Restaurant Lucas Rive. Een laagdrempelig restaurant in een prachtig pand in de historische haven van hun geliefde Hoorn. Binnen vijf maanden had hij weer een Michelinster in handen. Ook nu steeg het succes hem niet naar het hoofd, al genoot hij er intens van. De wetenschap dat zijn levenswerk nu wordt voortgezet door Deborah, Rebecca en de brigade die hij vleugels gaf, zou deze onvergetelijke meester met trots vervullen.

Het restaurant

In de zomer van 2013 openden Lucas en Deborah Restaurant Lucas Rive. Haute cuisine in de historische haven van Hoorn. Al jaren droomde het echtpaar van een eigen zaak in hun eigen stad. Een restaurant waar gastvrijheid net zo belangrijk is als gastronomie.

U vindt Restaurant Lucas Rive aan de Oude Doelenkade 7. Een prachtig pand met een modern, sfeervol doch informeel interieur. Waar jong en oud zich thuis voelt en iedereen even welkom is. De capaciteit van het pand gaat tot 80 zitplaatsen waardoor het restaurant ook zeer geschikt is voor grote groepen of partijen. Het terras aan de voorzijde beschikt over 25 plaatsen en biedt een geweldig uitzicht over de haven. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Deborah Rive

Als gastvrouw van restaurant Lucas Rive gaat Deborah voor perfectie tot in detail. Voor de opening van het restaurant runde de echtgenote van Lucas ruim dertig jaar een eigen kapsalon, waarvan de laatste zeven jaar zelfs twee salons. In Hoorn en in Bergen. Elke dag geniet ze volop van het gastvrouwschap. Een drukke, maar dankbare taak.

"Wanneer onze gasten voldaan bij ons vertrekken, is dat een rijk gevoel. Wij doen er dan ook alles aan om het iedereen naar de zin te maken en een onvergetelijke ervaring te bezorgen waar ze nog lang van nagenieten. En daarbij is er aandacht voor elk aspect. Van een warm welkom bij binnenkomst tot de elegantie waarmee gerechten worden geserveerd en toegelicht."

Het Team

Een keten is zo sterk als de zwakste schakel. Een restaurant met een Michelin ster kan dan ook niet zonder topteam. Een groep met dezelfde gedachtengang en dezelfde gedrevenheid. Lucas werkt samen met zowel ervaren chefs als enthousiaste leerlingen. Creativiteit, ervaring en eigen inbreng zorgen zo voor een waardevolle wisselwerking. En wat is er nu mooier dan je passie over te brengen op getalenteerde, jonge mensen. Dat is waar liefde voor het vak over gaat. Gasten genieten door de open keuken dan ook graag van deze real life cooking experience.

Lucas' signatuur

Voor Lucas, voor wie koken op niveau tweede natuur was, was de grootste kunst de eenvoud te bewaken. In de open keuken wordt licht, eenvoudig en met minder handelingen op het bord gekookt. Dure producten zijn niet nodig. Smaak is waar alles om draait en daar zal nooit op worden beknibbeld.

De Dranken

Een mooi menu vraagt om mooie wijnen. Daarom zoeken wij continu naar nieuwe smaken en combinaties. De met zorg uitgezochte wijnen komen van gerenommeerde leveranciers en garanderen hoge kwaliteit. Voor een optimale harmonie tussen wijn en spijs. Onze gepassioneerde wijnkenner Rebecca informeert u er graag over. Net als over onze eigen Lucas Rive Gin trouwens. Een geweldige gin, die Lucas samen met Schermer uit Hoorn heeft samengesteld.