Het Restaurant

In de zomer van 2013 openden Lucas en Deborah Restaurant Lucas Rive. Haute cuisine in de historische haven van Hoorn. Al jaren droomde het echtpaar van een eigen zaak in hun eigen stad. Een restaurant waar gastvrijheid net zo belangrijk is als gastronomie. Het behalen van een ster was niet het streven, maar een vol restaurant met voldane gasten. Vijf maanden na de opening werd het restaurant echter al beloond met een Michelin ster. En dat zegt genoeg.

U vindt Restaurant Lucas Rive aan de Oude Doelenkade 7. Een prachtig pand met een modern, sfeervol doch informeel interieur. Waar jong en oud zich thuis voelt en iedereen even welkom is. De capaciteit van het pand gaat tot 80 zitplaatsen waardoor het restaurant ook zeer geschikt is voor grote groepen of partijen. Het terras aan de voorzijde beschikt over 25 plaatsen en biedt een geweldig uitzicht over de haven. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Lucas Rive

Chef de cuisine, sterrenkok, topchef. Woorden waar Lucas zelf weinig waarde aan hecht. De geboren en getogen Horinees heeft namelijk maar een ambitie; het vertalen van zijn liefde voor koken naar uitgebalanceerde smaaksensaties. Verrassend en vooruitstrevend. Die passie vindt u terug in elk gerecht van de SVH meesterkok. Neem plaats aan de Chef’s table en beleef het zelf.

“Mensen komen vanuit het hele land naar Hoorn om te genieten van onze gerechten. Het is heerlijk om te wonen en te werken in onze eigen stad. Bijna 27 jaar reed ik elke dag 120 kilometer naar Overveen. In al die tijd heb ik er echter geen seconde aan gedacht om te verhuizen. Hoorn is mijn stad. Dit is de plek waar wij ons thuis voelen.”

Deborah Rive

Als gastvrouw van restaurant Lucas Rive gaat Deborah voor perfectie tot in detail. Voor de opening van het restaurant runde de echtgenote van Lucas ruim dertig jaar een eigen kapsalon, waarvan de laatste zeven jaar zelfs twee salons. In Hoorn en in Bergen. Elke dag geniet ze volop van het gastvrouwschap. Een drukke, maar dankbare taak.

"Wanneer onze gasten voldaan bij ons vertrekken, is dat een rijk gevoel. Wij doen er dan ook alles aan om het iedereen naar de zin te maken en een onvergetelijke ervaring te bezorgen waar ze nog lang van nagenieten. En daarbij is er aandacht voor elk aspect. Van een warm welkom bij binnenkomst tot de elegantie waarmee gerechten worden geserveerd en toegelicht."

Het Team

Een keten is zo sterk als de zwakste schakel. Een restaurant met een Michelin ster kan dan ook niet zonder topteam. Een groep met dezelfde gedachtengang en dezelfde gedrevenheid. Lucas werkt samen met zowel ervaren chefs als enthousiaste leerlingen. Creativiteit, ervaring en eigen inbreng zorgen zo voor een waardevolle wisselwerking. En wat is er nu mooier dan je passie over te brengen op getalenteerde, jonge mensen. Dat is waar liefde voor het vak over gaat. Gasten genieten door de open keuken dan ook graag van deze real life cooking experience.

De Gerechten

De keuken is gebaseerd op de filosofie van Lucas Rive: culinaire creaties met herkenbare ingrediënten van optimale kwaliteit. Het team laat zich graag inspireren door de producten van het seizoen. En dan bij voorkeur de dagverse streekproducten. Zo krijg je de beste kwaliteit en de puurste smaak. Ook de opmaak van het bord vormt een spektakel voor alle zintuigen. En daarbij is elk bord dat de keuken verlaat een visitekaartje op zich. Want vakmanschap, culinaire creativiteit en constante kwaliteit zijn de kernwaarden van elk lid van Les Patrons Cuisiniers. Een exclusieve culinaire topclub met ruim twintig aangesloten restaurant door heel Nederland.

De Dranken

Een mooi menu vraagt om mooie wijnen. Daarom zoeken wij continu naar nieuwe smaken en combinaties. De met zorg uitgezochte wijnen komen van gerenommeerde leveranciers en garanderen hoge kwaliteit. Voor een optimale harmonie tussen wijn en spijs. Onze gepassioneerde wijnkenner Rebecca informeert u er graag over. Net als over onze eigen Lucas Rive Gin trouwens. Een geweldige gin, die Lucas samen met Schermer uit Hoorn heeft samengesteld.